Als het in de hete zomermaanden niet meer te doen is om lang buiten te zijn gaan we vaak toch maar 'een stukje wandelen met de auto'.  Het liefste rijden we dan richting 'de oude stad'. We dwalen dan door de kleine bedrijvige straatjes met de vele vaak kleine winkeltjes. Dit is één van de plekjes waar wij het het meest naar onze zin hebben. De drukte, bedrijvigheid, de kleurrijkheid van de mensen, rommels en dingen. Altijd mensen op straat, behalve dan op de (hier) vrije vrijdag middag, dan is het erg rustig.

Opvallend is dat als bijvoorbeeld winkel nummer één lampen verkoopt, dan volgt al snel winkel twee, drie en vier die óók lampen verkoopt. Voor de 'shopper' is dat erg gemakkelijk: zodra je één winkel van je gading vindt, kun je rekenen op meer zelfde winkels in dezelfde straat of wijk. In elke staat zit wel een bakkerij, een cafetaria, een 'kruidenier' een kapper en een wasserij. En dan liefst van alles een paar.

Mocht je nu denken: hebben de mensen in Dubai geen gezichten en de auto's géén kenteken? Natuurlijk hebben ze dat wel, maar om ieders privacy te waarborgen heb ik één en ander uit de foto's gepoetst.
Soms zijn de foto's niet helemaal van 'top kwaliteit': ik maak ze vaak vanuit de rijdende auto en zo mogelijk 'ongezien'. Zodra mensen je camera zien gaan ze 'poseren' en dat is juist niet de bedoeling.

We nemen jullie graag mee op een aantal van die 'wandelingen' door onze favoriete wijken in voornamelijk het 'oudere' gedeelte van Dubai óf in één van de andere zeven Emiraten, waar de tijd soms lijkt stil te staan.
Het nieuwe Dubai met voornamelijk wolkenkrabbers is ook leuk hoor, maar anders. Daar zal ik binnenkort een foto serie van plaatsen!
(Niet bij alle foto's staat een tekst, maar het spreekt voor zich).