Gisteren was het Diwali: feest van het licht. Een belangrijke feestdag voor de mensen uit India.(Sikhs, Hindoes en Jains, verschillende Indiase religies)
Diwali valt samen met het hindoe-nieuwjaar en men viert een nieuw begin waar bij goed van kwaad wint en licht van duisternis.
Reden om de ramen open te zetten en je huis mooi te versieren met bloemen, veel kaarsjes en in de moderne tijd: lichtjes. Meer, veel, kleurrijk, hoe harder ze knipperen hoe beter het is. Officieel zou er ook wat vuurwerk aan te pas moeten komen (om het kwaad te verjagen) maar dat is hier verboden.

Aangezien we in Dubai met meer dan 200 nationaliteiten wonen en er een hoop verschillende religies zijn en we daarom 'alles vieren'  wordt ook aan deze gebeurtenis de nodige aandacht besteed.

In een van de Malls was de tentoonstelling ' Elephant Parade'  50 levensgrote baby olifantjes beschilderd met ontwerpen die door beroemdheden en artiesten van over de hele wereld zijn gemaakt. Het doel is geld en bewustzijn te verzamelen voor het behoud van olifanten. (Om eens wat namen te noemen Sir Richard Branson, Katy Perry, Bryan Adams, Tommy Hilfiger, Prince Consort of Denmark, Khloe Kardashian, Ricky Gervais en vele anderen) Op weer andere plaatsen is er door de overheid georganiseerd vuurwerk etc.

In oktober hebben we in Dubai ook de 30x30 challenge. Je kunt je gratis aanmelden en dan 30 dagen lang 30 minuten per dag bewegen. Overal in de stad zijn verzamelpunten, waarvandaan men gaat lopen, joggen, bewegen en doen. Het is altijd druk en reuze gezellig. (en ja wij doen niet mee)
Grappig was dat een zojuist aangekomen ' bus toeristen'  uit Japan, braaf met de oefeningen gingen meedoen. Zijn ze zo gewend blijkbaar.

Rond deze tijd gaan we altijd even een rondje ' lichtjes kijken' . De foto's zijn niet super, veel vanuit een rijdende auto, storend licht, knipperende lampjes. Maar genoeg beeldmateriaal om jullie een indruk te geven.

Terwijl de Kerstman/boom al in de winkel staat, de kerstliedjes je al een paar weken om de oren vliegen, wordt ook Diwali gevierd. We hangen er gewoon nog wat lichtjes bij. Steken her en der wat kaarsjes aan en alles geurt naar bloemen en wierook.
Personeel draagt zijn mooiste kleding, de dames en heren die écht Diwali vieren dragen hun schitterende traditionele kleren en make-up, de rest van het personeel doet gewoon mee. In sommige winkels zijn kleine 'tempeltjes' waar kaarsen branden.
Iedereen wenst iedereen: Happy Diwali! Het maakt niets uit of je er bij hoort of niet! En we zijn allemaal blij!
En straks met Kerst draaien we het een beetje om. Christen, Hindoe, Moslim en er is vast nog meer. Het maakt hier niet uit!