Zoals wel vaker na een paar dagen 'harde wind',  spoelt er helaas allerlei 'ellende' aan op het strand. De stranden worden hier in Dubai dagelijks schoongehouden, maar de mannen die die taak moeten doen kunnen ook niet overal tegelijk zijn....

Meestal zit ik een poosje te lezen en wandel ik wat langs de vloedlijn, terwijl ik dan gelijk alle 'troepjes' opraap die ik zo tegen kom.
Ik was net weer op mijn kleedje geploft met het zakje rommel op een metertje naast me, toen twee dames in bikini aan kwamen wandelen, beiden gewapend met een plastic zakje.

Op een ietwat kritische toon vroegen ze of het zakje van mij was... Ik kon ze geruststellen met de mededeling: "Ja hoor, ik ruim op wat ik tegenkom, maar er ligt nog meer".

Blij verrast kwam het antwoord, terwijl ze 'hun zakje' omhoog hielden "Oh thank you, good job! We do the same!" We gaven elkaar een duimpje, wensten elkaar een fijne dag en ze gingen verder.

Seahorse (3)

Even later viste ik wel iets héél bijzonders uit het water.
Een zeepaardje! Ik had wel 4x gekeken of 'ie echt 'niets meer deed', maar helaas.😥
Jammer genoeg had ik mijn 'echte' camera niet bij me, maar het is me toch gelukt een redelijke foto te maken. Iedereen kent ze wel, of heeft ze misschien wel eens gezien ergens in een aquarium.

Seahorse (10) Seahorse 4

Maar zo close: wat een schitterend mooi en perfect diertje...!! Heb er met bewondering naar zitten bekijken. Voor de gelegenheid maar even voorzichtig op een stukje aangespoelde ‘badkamertegel’ neergelegd.
Ik schat bijna 10 centimeter, krulletje in zijn staartje, kleine stekeltjes, een koppie wat echt op dat van een paardje lijkt.
Daarna heb ik hem maar weer voorzichtig ‘teruggelegd’ in zee, waarna hij op de bodem verder dobberde…

Pin It