Na onze wereldreis alweer weken geleden, heb ik eindelijk weer eens genoeg motivatie om een blogje te maken. Het kwam eigenlijk ook door de vraag van een vriendin, die inmiddels weer in Friesland woont: 'ik lees geen leuke verhalen meer'? (nogmaals bedankt .... 😉) Ik vond het ten tijde van de Pandemie niet echt gepast om lollige verhaaltjes te plaatsen, maar eenmaal dit zo ongeveer eindeloos duurt... dan maar wel!!!
En toen ik vorige week geïnterviewd werd (jaja) door iemand van een lokale krant uit Nederland dacht ik : nou hup dan!! Klim in de pen/stap op je toetsenbord en aan de slag! (ik zal de link en artikel hier later ook plaatsen!)

In de vorige blog beloofde ik jullie bij te praten over alle avonturen, ik zou zeggen: ga er even voor zitten, pak een kopje koffie/thee... wijntje?? en lees mee.

In Dubai is het gebruikelijk dat je 3 maanden voor het verlopen van je jaar-huurhuis-contract, opzegt, of verlengt. Voor ons betekende dat vóór 30 juni vorig jaar.
Omdat de Corona er hier ook best inhakt qua zakendoen en dus inkomen, zou het niet verkeerd zijn als we (nog) meer kunnen besparen.
De Landlord (huisbaas) om korting vragen is een optie. Dat hebben we uiteraard gedaan, maar die kwam met het riante bedrag van nog géén 50 euro per maand. Uiteraard scheelt dat wel, maar niet écht veel en zeker niet genoeg.

'Ook dit pand kreeg een 'Dikke NOPE'!' 

Gewikt, gewogen, eens rond gekeken... De eindconclusie was eigenlijk dat we ons wijkje/straatje moesten verlaten om elders in dit dorp, goedkoper een plekje te huren.
Eigenlijk wel balen dus. Het huisje was prima, ons wijkje een pareltje....

Na druk zoeken op onze lokale marktplaats, hadden we een aantal plekken op het oog. 30 Kilometer van waar we woonden, maar echt een paar honderd euro's per maand goedkoper. Dan is de keuze op zich niet zo moeilijk. Hoe verder van de plek waar we woonden, hoe goedkoper het werd.
Lijstje gemaakt, in de auto en ter plekke kijken. Een compleet nieuw gebouwencomplex, zag er echt leuk uit, véél groen, rustige locatie. Wat klein dachten we, maar te doen. Toen we weer thuis de recensies lazen van bewoners, dat de mieren 🐜 en aanwezige muggen 🦟 (waterzuivering in de buurt) de mensen zowat uit de sokken sleurden, bijna iedereen onder de bultjes zat en dat in bijna alle huizen de plek wààr de wasmachine moest staan, te klein was, dus veel mensen nu met hun wasmachine in de gang zitten.... Werd het een 'Dikke NOPE'!

Een ander gebouw waar een kennis van ons had gewoond, had alleen maar kleine appartementen en bij nader inzien, snapten we opeens waarom hij altijd een 'natte dweil' voor zijn voordeur had: om de kakkerlakken te vangen die in grote getale een nieuw onderkomen zochten. Ook dit pand kreeg een 'Dikke NOPE'!
We vonden nog een gebouw met redelijke prijzen voor best een groot oppervlakte aan woonruimte. Eerste flat zat aan de zonkant, nou het was om te smelten zo heet: 3/4 van de slaapkamer bestond uit kamerhoge ramen. Balkon was wel aardig, maar te heet om te leven, het was nu al september, dan durf je niet eens te denken aan juli...

IMG 9282
In dat zelfde gebouw nog een paar vrijstaande appartementen bekeken, maar de rioollucht, de vieze/vette en stokoude keukens gaven nou niet een gevoel van: ja! Dit is het.

Nu is het in Dubai héél anders met woningen huren en verhuren dan in Nederland. Geen woningbouwvereniging, geen wachtlijsten. Het appartement kan van iemand zijn die het verhuurt, het hele gebouw kan van iemand zijn die het verhuurt. Staat het leeg en wil jij het? Dan zeg je ja en wordt het geregeld.
In diezelfde straat van de oude keukens, stonden nog twee totaal nieuwe gebouwen, dus even eromheen gereden, even kijken en naar binnen. Gebouw 1 was super-de-luxe, alsof je de lobby van een 5- sterren hotel binnenkwam, glimmende vloeren, een deftige balie met een receptionist, een zithoek, waar we even mochten wachten...

Gevraagd naar de prijzen, die vielen best mee. Toen de volgende vragen: hebben jullie een zwembad en mogen we huisdieren? Het zwembad was er, de huisdieren niet toegestaan.

Sorry maar dan gaat het niet door... want ja.. toen we eenmaal besloten hadden ons vorige contract niet te verlengen, hadden we ook besloten een katje te adopteren..

De naastgelegen flat even binnengewandeld en dezelfde vragen gesteld: het was allemaal prima. 3 appartementen gezien en die éne!! Dat was best een mooi plekje! Balkon van 7.50 meter!

IMG 20201004 100946831 HDR

Rondgekeken, paar foto's gemaakt en met de 'toevallig' aanwezige makelaar afgesproken dat we dit wel wilden. Klaar en geregeld in 15 minuten..
Het enige wat krijsend lelijk was (en nog steeds is !)  de PAARSE keuken en badkamer...we leren ermee leven en echt na zes weken is je netvlies zó verdoofd dan zie je het niet meer. (nou ja, zo goed als niet) De tegelzetters waren hun bril kwijt tijdens hun werk, maar ach...het is Dubai, het zal ooit wel goed komen en anders maar niet??
IMG 20200917 104837080
31 augustus kijken en besluiten, 10 september de eerste (van vele en en we zijn er nog niet) technische check. 15 september de sleutel en 17 september waren we verhuisd. (en dat is sneller getypt dan gedaan)
De verhuizing was een soortgelijk versie die in de blog 'De vliegende tafel' staat beschreven, behalve dan dat we geen tafel hoefden te verhuizen...Binnenkort: de Introductie van Juffrouw 'Poes' 🐱

Pin It