De meeste Taxi-chauffeurs komen uit Pakistan. Of daar een speciale reden voor is weet ik niet, maar het is zo. Een enkele keer tref je ook mannen uit andere landen.

Ik moet eerlijk zijn: het overgrote deel rijdt gewoon prima. Maar er zit wel degelijk verschil in!
De ene chaufeur rijdt gladjes en op zijn gemak. De volgende denkt dat ie op een racecircuit rijdt en blijft net een halve kilometer onder de toegestande snelheid. Een volgende heeft recent een broodje slak gegeten en rijdt gerust 30 kilometer minder dan de toegestane snelheid. En dan liefst op de middelste baan (van de 6 of 7).🐌

"My cricket team is playing!"

Er zijn chaufeurs die een 'praatje' aanknopen en zover je elkaar kunt verstaan, zit je wat te keuvelen. Over zijn familie, het thuisland, waar jij dan vandaan komt. Vaak is het best gezellig. Andere chaufeurs, zeggen geen boeh of bah, óf zitten in de headset van hun telefoon te kwetteren. Gewoon met een 'vriend' maar soms blijkt dat de chauffeur inmiddels bedacht heeft dat hij tóch de weg niet weet dan belt hij met een maatje en hoor ik hem allerlei straatnamen mompelen die toevallig op mijn route liggen. Het leuke is dat hij niet weet dat ik dat weet, dus als ik dan met een ernstig gezicht vraag: 'Are we lost?' mompelt hij ietwat betrapt 'No problem boss, no problem!'

Een keer had er een de radio aan en hij was me druk met dingen roepen, gebaren maken en op zijn stuur slaan. Op de vraag wat er aan de hand was, kwam het antwoord: "My cricket team is playing!" Soms is die radio wel een handig hulpmiddel om te zorgen dat de chauffeur niet bij elk stoplicht bijna in slaap dreigt te vallen.... In dat geval zit je toch een stuk minder rustig.

Intussen kom je er ook achter of  hij ‘een beetje’ kan rijden, want als hij  wél de weg weet, betekent dat nog lang niet dat het een rustig ritje wordt.
Natuurlijk zijn er gewoon goede rijders, alle auto’s zijn automaat, kan niet zoveel misgaan…. Behalve….
Als je chauffeur zijn rijbewijs op de fiets heeft gehaald: gas, gas los, gas, gas los, véél gas, en los en gas…..!! 🤢 Dat is dan meer hobbelen dan rijden. What to do?

Taxi Bordje

Ook in deze serie:

Taxi 1

Taxi 2

Taxi 3

Pin It