In Dubai is ‘een taxi pakken’ heel normaal! Er rijden zo’n 9000+ beige auto’s met een vrolijk rood, oranje, groen, geel of blauw dak door het dorp. (Rond 2020 moet de vloot uitgebreid zijn tot ruim 12.500!)
Oh ja: én taxi's met een roze dak: alleen voor vrouwen en bestuurd door vrouwen. (Je mag wel je man meenemen, maar een man alleen mag niet mee 😉 ).

Een kort ritje kost ongeveer 3 euro, voor 10 euro kom je een heel eind.

"Wapperen met die kipfilet!"

De kunst is een taxi te 'vangen'. Kwestie van: naar buiten, langs de weg gaan staan, hand in de lucht en wachten tot er eentje stopt.

En dan begint het avontuur pas, want dat is niet altijd eenvoudig!

Je kunt ze op afstand wel aan zien komen, maar vaak niet zien of ze ‘vrij of bezet’ zijn.
Er zitten twee kleine rode lampjes op dak, maar daar heb je niets aan als overdag de zon schijnt en dat doet ie héél vaak. Gelukkig komen er steeds meer nieuwe taxis met een bordje vrij/bezet in groen en rode letters.

Dus leer je vanzelf: ‘wapperen met die kipfilet!’ naar alles wat op een taxi lijkt!

Na vriendelijk een keer of 4 (of 10) naar een volle taxi gezwaaid te hebben, heb je ‘beet’: de knipperlichten gaan aan en dan weet je dat ie gaat stoppen.
De truc is dan wel: eerst instappen en dan pas vertellen waar je naartoe wil. Sommige chauffeurs hebben geen zin in een kort ritje (soms aan het einde van hun dienst) en roepen dan: "No, no go!" En dan kan het feest weer van voor af aan beginnen.

Ook in deze serie:

Taxi 2

Taxi 3

Taxi 4

Pin It