Apotheken heb je hier echt zoveel….net als in Frankrijk, met fel knipperende uithangborden.
Pharmacy 'blink blink'!! Een plots opkomende hoofdpijn kun je binnen 15 meter fixen!

Als ik naar buiten loop kom ik als eerste langs mijn favoriete pharmacy, een familiebedrijf zo ik ontdekte: Vader, zoon en dochter, alledrie apotheker.
Achter de toonbank staan altijd keurig 2 medewerkers, soms wel 3 en het heeft even geduurd voordat ik de hiërarchie erachter door had, alhoewel ik het nog steeds niet helemaal zeker weet.
De één pakt wat, geeft het aan de ander om af te rekenen maar soms ook niet.

"Daags erna werd ik door Jouke naar binnen geduwd''

De dienstdoende apotheker zit in het piepkleine kantoortje achter in de winkel. Moet hij ‘officieel optreden’ dan schiet hij snel zijn witte jas aan.

Daar kwam ik de 1e keer achter toen ik een jaar of 3 geleden bedacht dat ik dan eindelijk toch maar ‘gaatjes in mijn oren’ wilde en daar even ging informeren waar dat kon.
Dat kon hier! Dat was me net even te snel, dus wat bedenktijd gevraagd. Daags erna werd ik door Jouke naar binnen 'geduwd', de oorbellen werden uitgezocht, de witte jas werd aangetrokken en 5 minuten later wandelde ik ‘geoorbeld’ weer naar buiten. Handig toch!
Het is een officiële Apotheek, maar voor het gemak van de mens verkopen ze bijna alles op een oppervlakte van? 15 m2?

Het principe ‘over the counter’ krijgt een hele andere dimensie: het is hier meer ‘on the counter’ 30-40 cm hoog volgestapeld met van alles en nog wat: Hoofdpijnpilletjes, keelpilletjes, nagellak. Condooms liggen broederlijk naast de nagelknippertjes, scheermesjes flankeren de tandpasta, haarspeldjes, een rek met oorbellen, fopspenen, steunkousen… enz. enz. De bijgaande foto (van Internet geleend) spreekt voor zich. En het mooiste: ze weten alles te vinden!

De toonbank van de Apotheek

 Klik hier voor Shoppen deel 3

Pin It