Gisteren had ik een bijzonder interessante ‘conversatie’ met het 'mannetje' wat met enige regelmaat mijn auto wast op de parkeerplaats. Ook stoft hij um tussendoor voor me af, als een soort extra service.
Zelf je auto wassen is hier geen optie én rondrijden met een hele vieze auto kan je een bekeuring opleveren, dus is dit een prima oplossing.

Nu wilde hij me vertellen dat ie voor (een paar dagen, paar weken of ??) naar zijn home country ging, maar ja hij spreekt, zo vermoed ik perfect Urdi of Punjabi, alleen ik niet! Zijn Engels bestaat ongeveer uit drie woorden en hij mompelt iets in het Arabisch. Maar we komen er altijd uit.

serv IMG 20190128 164949610serv IMG 20190128 180727841 2x

De telefoon werd uit de broekzak gevist en het cijfer 3 werd met een groezelige vinger op het scherm gezet, daarbij maakte hij fladderende gebaren en wees naar de lucht: dán ging 'ie vliegen! Aha, op de 3e van deze maand, dat was al duidelijk!
Met zijn handen gaf hij verschillende hoogtes vanaf de grond aan… "Kids??"  Hij begon te stralen: en probeerde aan te duiden dat ie er 3 had (3 vingers) 1 en hij mompelde iets volledig onverstaanbaars en 2 van een ander soort.. Nou ja, 1 jongen en 2 meisjes of andersom, zoiets zal het wel zijn…

Afijn, op mijn vraag "Back??" werden er 2 vingers opgestoken, dus ik maakte een soort gebaar van 2 flinke stukken met een hupsje van mijn hand erbij (in een poging 2 weken aan te duiden) maar hij schudde driftig nee en veranderde het cijfer op zijn telefoon in 2. Dus ja de 3e weg en de 2e terug zal het niet zijn, misschien dat ie over 2 maanden weer terugkomt? We gaan het meemaken.. 

We besloten ons ‘gesprek’ met de afspraak dat 'ie op de dag voor vertrek mijn auto nog zou wassen, Bukra(morgen) ging het regenen: hij wees met een bezorgd gezicht naar de lucht, terwijl hij alle vier de vingers bewoog alsof hij piano speelde, wees naar een andere auto die nog vies was van de vorige bui en schudde zijn hoofd. 
Zo doen we dat!

Trouwens, hij loopt vaak rond in een T-shirt met op de achterkant in koeienletters de naam ‘Claudia’, ik denk niet dat 'ie haar kent…

En het verhaal gaat door..

In deze serie:

Mannetjes (Deel 1)

Mannetjes (Deel 2)

Mannetjes (Deel 4)

Pin It