Goed beschouwd zijn Dubaianen en de al dan niet ingeburgerde Expats, zo lui als een luiaard. Home delivery is er 24/7 en 'overal' voor.. (Eten, drinken en zelfs benzine voor je auto!)

Tegen etenstijd zie je zwermen 'voedselkoeriers' op brommers, druk bezig iedereen te voorzien van zijn bestelde pizza, biryani, hamburgers, ijs of wat er die dag op het menu staat. Er zijn verschillende 'Apps' die je kunt gebruiken om je bestelling te doen.

serv IMG 3273serv IMG 3214

Als ik 'op mijn luie kont hangend' ’s-avonds om 11 uur tot de ontdekking komt dat mijn……whatever …op is? Géén nood, ik whatsapp Kumar, een 'mannetje' die in de supermarkt beneden werkt… Binnen 5 minuten staat 'ie blij lachend voor de deur met de gevraagde boodschappen.. Je geeft um 3 dirham (0,75 eurocent) en iedereen is blij. Oké, het kan... we hebben het 1x geprobeerd en het werkt, maar verder doen we de boodschappen gewoon zelf.

serv IMG 2492 
Bij bijna elke parkeergarage/parkeerplaats zijn 'mannetjes' om je auto te wassen. Soms uitgerust met Eco-vriendelijke wassystemen, soms gewoon met een emmer water en een stel oude lappen. Je betaalt gemiddeld zo'n 5 euro en dan is je bolide weer spic-en-span als je terugkomt.

Zelf wassen is géén optie en autowasstraten zijn er beperkt en zelfs daar wordt je auto dan nog met de hand gewassen.
Zelf tanken is iets wat hier bij sommige tankstations sinds kort kàn.... Normaliter staat er bij elke pomp iemand, die de tank volgooit en met je afrekent zodat je de auto niet uithoeft, wat op zich in de knal-hitte van de zomer niet echt erg is.

En het verhaal gaat door..

In deze serie:

Mannetjes (Deel 1)

Mannetjes (Deel 3)

Mannetjes (Deel 4)


Pin It