In dit dorp heb je ‘rangen en standen’, best wel 'rijke' mensen met eigen personeel. Een tuinman of een privé chauffeur zijn niet echt bijzonder. Een 'Maid' voor het huishouden en een 'Nanny' voor de kinderen is ook 'vrij normaal', zeker als 'paps en mams' allebei een baan hebben.
Voor heel veel dingen, die je bijvoorbeeld in Nederland lekker zelf mag doen, zijn hier mensen ingehuurd. Ik noem ze, écht vriendelijk bedoeld: 'mannetjes' en je hebt ze echt overal voor.

"Die grote witte mevrouw spoorde voor geen meter."

Er zijn bewakingsmannetjes, want er is geen pand, deur, toegang tot iets waar géén bewaking zit of op zijn minst hangt..(denk daar maar eens over na) Behalve de security bij de ingang, hangt er ook minimaal een camera, die door de bewaking elders in het gebouw in de gaten wordt gehouden. In elke supermarkt is er bewaking die op je tas past als je gaat shoppen en intussen ook de boel in de gaten houdt, eventueel helpt met inpakken etc. In elke mall of waar je ook gaat: op elke hoek een mannetje van de security.

Er zijn mannetjes om je boodschappen in te pakken en eventueel naar de auto te dragen. In het begin was het een 'héél gevecht' om na het afrekenen mijn tassen met boodschappen uit het winkelwagentje te krijgen. Die gingen ze wel voor mij thuisbrengen en ik wilde ze zélf meenemen? Zélf dragen?? Die grote witte mevrouw spoorde voor geen meter. Inmiddels weten ze niet beter en worden nieuwe collega's geïnstrueerd dat het bij 'deze madam' anders gaat én dat ze soms zelfs haar eigen tassen bij zich heeft. Het moet niet gekker worden, zie je sommigen denken.

shopping 1165437 1920

Er zijn mannetjes die het appartementen complex waarin je woont schoon maken, die de vloeren dweilen, het zwembad schoon maken, de straten vegen, de plantjes en de bomen verzorgen en de metrostations schoon houden. Mannetjes die voor je tanken, je auto wassen of je auto parkeren als er 'pal voor de deur' geen plek is.

Er zijn toilet-mannetjes, die in openbare toiletten de boel schoonhouden... Maar bij de dames-toiletten hebben we.... Jawel: 'vrouwtjes' ! ;)

In deze serie:

Mannetjes (Deel 2)

Mannetjes (Deel 3)

Mannetjes (Deel 4)

Pin It