Als geboren en getogen bleekscheet, moet je zodra de zon in Nederland schijnt (en de temperatuur het toelaat) toch wel een straaltje meepakken.
Op 'rokjesdag' (probeer dat hier maar eens uit te leggen!) worden alle melkflessen, plofkuiten, spillepootjes en andere al dan niet harige onderdanen uit de verpakking gehaald. Ze moeten bruin!

Op de eerste zomerse dag, trekt drie kwart van Nederland massaal naar het strand of andere waterplassen. Om eerst in de file te staan en daarna bil-aan-bil tussen de in ge(vette) lijven, blèrende kinderen en koelboxen met daarop een krijsende 'geluidsinstallatie' van de zon te genieten.🙄
Aan het eind van de dag sluiten we met een kreeft-rood hoofd, idem gekleurde rug en ingebrande teenslippers weer aan in de file naar huis. Bruin worden zullen we!

"Stralend wit"

In een land waar de zon bijna altijd schijnt of waar mensen wonen, die geboren zijn in een land waar de zon meer wel dan niet schijnt, gaat dat toch een beetje anders.

De meesten hebben van nature al een tintje en doen hun uiterste best om dat tintje vooral NIET donkerder te laten worden!
Alle mogelijke middelen (behalve de traditionele hoofdbedekking) worden gebruikt om het gezicht uit de zon te houden: een boek of map boven je hoofd, handdoeken, shawls, jassen of een paraplu. Plat op het strand, bakkend in de zon tref je maar een enkeling, behalve de toeristen dan. Zwemmen in zee doen ze met lange mouwen!

shop IMG 3290

In de winkels en supermarkten staan schappen vol met lightening- whiting en bleaching-cream, blekend-doucheschuim, witmakende zeep en andere smeersels. Voor mannen en vrouwen. Als dat niet snel genoeg of goed genoeg werkt, zijn er nog allerlei make-up middelden en poedertjes met een witmakend effect.

Toen ik hier pas woonde en door mijn voorraad Nederlandse smeerseltjes heen was, ging ik volledig onwetend en niets vermoedend op pad voor een nieuw cremetje. De meeste namen zeiden met niets, maar ach, 'daycream' moet toch niet zo moelijk zijn? Tube uitgezocht en mee naar huis. Het doosje open en een snelle blik op de gebruiksaanwijzing: 'For a soft fair skin'. Dat was nou nét niet de bedoeling!

Stralend wit st(l)aat hier niet alleen op de tandpasta!!

shop 20161026 203428

Pin It