Een ander dingetje tijdens de zomermaanden is het water uit de kraan. In de winter is dat redelijk koel, tenminste, het eerste beetje. Vanaf eind april warmt het 'koude' water buiten lekker op en voordat het de kraan in je huis bereikt is het 'goed op temperatuur'. Even je polsen onder de koude kraan gaat dus niet lukken.

1620ef1d04de2b61a779829855606ca5Begin mei zetten wij altijd de boiler van de badkamer uit. Het 'koude' water van buiten is dan zó heet, dat je er gelijk thee van kunt zetten en is veel te heet om mee te douchen. Het water in de boiler koelt gelukkig een beetje af en dat 'meng' je dan door het (hete) 'koude' water zodat je niet weg schroeit onder de douche.

Summer meme 10Als je auto buiten geparkeerd staat, is het oppassen bij het instappen: alles is loei-heet! De deur openmaken schroeit je vingers, de stoel (Yes ik heb lederen bekleding 🔥 ) is net een bakplaat, gek genoeg heb ik de stoelverwarming nog nooit gebruikt. Het metalen stukje aan je veiligheidsriem is niet om aan te pakken en je stuur kun je pas na het derde stoplicht fatsoenlijk vasthouden. 🤷🏽‍♀️

glove


En als je onderweg denkt: Oh ik heb nog pottertjes in de auto dan kun je dat ook wel vergeten: het is één grote potter die je alleen met een tang of beitel op maat krijgt.

IMG 2633 600 450

Je kunt het ook zien aan de vogels als het heet is. Als je denkt dat alleen honden hijgen? De vogeltjes kunnen het ook, ze zitten en vliegen met wijd opengesperde bekjes. Elk schaduw plekje wordt gebruikt.

 IMG 4251 600 450IMG 2504 600 857

 

In die periode wordt ook aan de inwoners gevraagd om water buiten te zetten voor de vogels.Het zwembad op dak wordt in de zomer door veel vogeltjes gebruikt om 'te drinken'. Eigenlijk hebben we in Dubai hele frisse vogels: een paar keer per dag een slokje (chloor) water en zelfs de vogelpoepjes zijn 'brandschoon' !
IMG 4112 600 741En dan evengoed als je ergens naartoe gaat, zorg dat je een vest of trui bij je hebt in de Malls staat de Airco op standje pinguin en dan loop je daar weer te bibberen. Dubai Problems!

We steken er de gek maar mee: er is zelfs een website met Dubai-grapjes over de zomer (DubaiMemes met dank voor de foto's).

Pin It