Als je met regelmaat op dezelfde plek in het zwembad zit en je let een beetje op, dan zie je dat vaak dezelfde vogeltjes komen badderen of drinken.
Zo ook James.

James is een bruin witte duif, die net als een butler, statig en parmantig rondstapt én zelfs keurig is gekleed in een bruin vestje. Vandaar James.

De meeste duiven die een slokje water komen halen, kijken alert rond, dopen snel hun snavel in het water en zijn weer vertrokken. Een enkele dappere baddert en vliegt druipend en wel naar een veilige plek bovenop de muur. Daar kan dat mens in elk geval niet bij.

James is niet schuw of schrikachtig. Hij neem zijn tijd om te drinken, baddert rustig, poetst zijn veertjes en zit wat te dutten voor hij weer wegvliegt. Hij vindt blijkbaar mijn aanwezigheid bij zijn zwembad wel acceptabel. Zo zitten we een beetje naar elkaar te kijken, totdat een van beiden weer op pad gaat.

Tijdens één van die ontmoetingen kwam James mij eens van dichtbij bekijken, hij heeft zeker een kwartier om me heen lopen dribbelen. Sinds die tijd zijn we vrienden.❤️

Klik hier voor een filmpje van nieuwsgierige James.

 

Pin It