Een goede vriend van ons die ook in Dubai woonde vertelde een paar weken geleden: ik heb de huur opgezegd en ga terug naar Duitsland.
Ik heb wel een probleem: waar laat ik mijn spullen? De kinderen komen en nemen een en ander aan persoonlijke spullen mee in hun koffers, maar het bed, de bank en de andere spullen? Ik hoef ze niet meer. Weggooien is zonde dus als jullie iets kunnen gebruiken? Of weten jullie iemand?

Wijzelf hebben al 'een gezellig bij elkaar geraapt zooitje': eigenlijk alles tweedehands, het voldoet goed en veel meer hoeven we niet.

"It was only one chair?????"

Toen we dit met onze Philipijnse hulp bespraken, begonnen haar oogjes al te glimmen. "My cousin moved in the flat here and the flat is very empty, they have mattress and some kitchen tools but flat is very empty". Oké zeiden we, als wij de spullen ophalen, zorg jij dat ze daar komen? Dat was een plan.

Op internet gezocht en een truckje geregeld voor een kleine huisraad en de prijs afgesproken (tenminste dat hoopten we, want dat pakt meestal anders uit).  Zo laat dan en dan daar en daar. Hij kwam, zei hij een uur van tevoren nog toen ik via WhatsApp de locatie doorgaf.

Voornoemde vriend kwam natuurlijk een dik Dubais half uurtje+ later terug van de Airport en had het al twee dagen in zijn rug. Kon werkelijk geen kant op, dus ondergetekende met ega en logé zeiden: geef jij maar aanwijzingen, wij sjouwen wel. Eenmaal we de situatie in beeld hadden, een en ander ingepakt,  de driver gebeld. You send picture? It was only one chair????? No one is moving out and renting a truck for one chair? It is one couch, one bed, a table and 4 chairs and some small stuff will fitt in your truck and I told you! (mopper mopper).
No no, you pay more money. I no come.

"een vliegend tapijt is in het midden oosten niks raars"

Die kenden we al dus nadat Jouke nog even geblaft had over wel en niet sloten we de discussie. Jouke in de auto om ergens een andere driver met truck te scoren. Normaliter staan er her en der truckjes geparkeerd en zitten de mannen daar te wachten op vrachtjes. Eén was bereid mee te komen en een handje te helpen

De beste plek voor het gehuurde truckje om in te laden was uiteraard aan de andere kant van het appartementen complex dus moest alles gewoon een eindeloos eind door een eindeloze gang gesleept worden.Uiteindelijk het meeste in de truck, de rest in twee auto's en we konden gaan.

Net onderweg belde de driver: ik moet iemand ophalen onderweg, dus wij met een omweg, even gestopt en een hulpje stapte bij de driver in. En door...Wij voorop,  truckje er achteraan.

Op zeker moment hadden we het truckje niet meer in beeld. Gebeld en de locatie via WhatsApp doorgegeven. Het kwam allemaal goed.

Thuis aangekomen de twee personen auto's uitgeladen en wachten op de truck.

Die kwam verbazingwekkend snel toch op de juiste plek. Alleen: ja het waaide en de tafel is van de auto gevallen en er zijn wel drie auto's overheen gereden...Je zegt WAT??? Alles was met touwen vastgesjord? Er waait een ruime 4-persoons eetkamertafel van je auto, op een zesbaans snelweg en DRIE autos rijden er overheen?? En dat geloof je zelf??

Ik bedoel een vliegend tapijt is in het midden oosten niks raars, maar een vliegende tafel?? Meer als schaapachtig lachen kon ie niet. We hebben het maar zo gelaten, weg is weg en kwijt is kwijt. Je kunt de politie bellen of op zoek gaan naar de tafel (die je toch niet gaat vinden). Khallas!

Alle spullen hebben een nieuw huisje, de nicht en aanhang zaten deze kerst deftig op hun nieuwe spullen en wij hadden, net als de gulle gever, rugpijn...

Vliegend tapijt

Pin It