Op zeker moment kom je erachter dat het niet hebben van een Dubai-bankaccount niet altijd handig is. Het verkrijgen van een bankrekening is niet echt heel simpel. Behalve een hoop regeltjes, hebben de banken vaak eisen als: je moet een salarisstrook kunnen overleggen en je salaris ook daadwerkelijk op deze bank laten storten. Of er is een minimumbedrag wat op de rekening moet staan, anders moet je een 'boete' betalen. Het eerste heb ik niet en het tweede willen wij natuurlijk niet en zo gaat het idee weer over. Toen het weer eens ter sprake kwam, nog maar eens over internet 'gestrompeld' en na enig nijver speurwerk ontdekte ik een bank, die niet zo moeilijk doet. Geen minimum balans, geen salarisstrook, gewoon een simpele online rekening met een pasje.

"Ik heb wel een blauwe jurk ergens, maar ik ben Jomanda niet!!!"

Dat zou handig zijn! Het online aanvraag formulier ingevuld. De rode vlakken een keer of drie ingevuld, want het is altijd een sport te ontdekken 'hoe' je iets moet invullen. Geboortedatum met of zonder streepjes, eerst het jaar en dan de datum of andersom. Je telefoonnummer met of zonder landcode, met spaties of juist niet of toch die nul ervoor? Het is maar zelden dat ze dat aangeven. Wat scans van ID en paspoort eraan gehangen. En 'plop' een sms’je op mijn telefoon dat de aanvraag binnen was. De volgende dag een ander bericht: uw aanvraag is goedgekeurd, wij brengen uw pasje bij u thuis op zaterdag tussen elf en twee. Wij keken elkaar aan en zeiden: huh?? Zo simpel? Kan haast niet.

Afijn het werd zaterdag, twaalf uur, het werd een uur later (verrassend genoeg) één uur, het werd half twee. Geen signaal van welke koerier dan ook. Het werd half drie en drie uur. Noppes. De klantenservice gebeld: O ja mevrouw, uw aanvraag is afgekeurd, want er ontbreken nog wat gegevens? U zegt?? Jullie laten mij rustig zitten wachten op iets wat niet komt, zonder daar even een berichtje aan te wijden? Ik heb wel een blauwe jurk ergens, maar ik ben Jomanda niet!!!

Hij kon er niets aan doen. Sorry voor het ongemak. Ja joh! Of ik de ontbrekende gegevens wilde mailen naar huppeldepup apestaart en nog wat, dan ging hij het regelen en kwam het helemaal voor elkaar. Dat braaf gedaan, 3 dagen gewacht, maar geen mail, geen telefoontje. Had je anders verwacht vroeg Jouke nog droog. Wederom de klantenservice gebeld. Mailtje? Ontvangen? Zij wisten van niets. Of ik zo vriendelijk wilde zijn naar een van de kantoren te komen, met een bewijs waarop de ontbrekende gegevens stonden en dan zouden ze het fiksen. Oké, kan ik dan naar jullie kantoor hier aan het eind van de straat komen? Nee dat kon niet want de klantenservice voor dit nieuwe account zat ergens anders.

"Kerkstraat 25 werkt hier niet"

Nah ja, er is wat voor te zeggen, dus vooruit. Wij op pad naar de genoemde locatie, na eerst nog eens op Maps gekeken te hebben. We hebben wel straatnamen en een soort van huisnummers, maar het is meer gebruikelijk dat iets naast of tegenover iets anders zit, als ik bijvoorbeeld tegen een taxichauffeur onze straatnaam noem kijken ze je niet begrijpend aan, de toevoeging: tegenover het ziekenhuis, maakt het gelijk duidelijk. Kerkstraat 25 werkt hier niet.

Location: next to Burjuman metrostation Exit 4. Dat moet te vinden zijn. Nou ligt de metro hier voor het grootste deel boven de grond, maar juist daar onder de grond. Daar hebben ze, slim als ze zijn, vier uitgangen zodat je op elk punt op het giga-grote kruispunt, het mollenhol uit kunt komen zonder dat je over hoeft te steken. Met de auto is het toch ietsje lastiger, zo bleek. Volgens Maps zat de bank daar en daar. Dat betekent hier dan het kruispunt over, de straat in, een U-turn maken om weer terug te gaan en dan zou het verderop rechtsaf de straat in, links moeten zijn.

Gelukkig kwam er een hele stoet auto's vol 'Notabelen' voorbij die blijkbaar thee gingen drinken in één van de ambassades daar, zodat we een goeie twintig minuten voor het stoplicht mochten wachten, maar goed, zo gaat dat. Eenmaal in de straat zagen we allerlei banken, de Dubai dingest, de Abu Dhabi nogwat, een heel stel op een rijtje. We zaten goed! Op de door Maps aangegeven locatie verkochten ze alleen vers Sinaasappelsap, maar er was duidelijk geen bank!

IMG 3420 800 600

Auto geparkeerd, Maps nog maar eens geraadpleegd, maar die kwam niet verder dan Exit 3, dan houd je nog steeds drie mogelijkheden over, en zie maar uit te vissen welke van die drie, nou juist nummer 4 is, géén bordje te vinden met aanwijzingen, ff stoppen kan niet en het aan een voorbijganger vragen is bij voorbaat Zinloos met een hoofdletter.

Inmiddels moest ik dringend plassen van al dat gezeik, dus maar even een Hotel Lobby binnengewandeld met een air of ik er al een week 'woonde' en de security naar de washroom gevraagd. Dat is gelukkig nooit een probleem, dus opgelucht vervolgden we onze missie. Intussen zagen we op Maps een andere locatie, die natuurlijk compleet aan de overkant was. Nou ja, daar zou Exit 4 ook kunnen zitten, wisten wij veel?

"Mijn tong hing inmiddels naast de moed die al in mijn slippers was gezakt"

Het hele rondje opnieuw gemaakt, ik werd uit de auto gezet en Jouke zou een parkeerplaats zoeken. De straat in gewandeld, bank dit en nog een andere en een kledingzaak en de zon scheen en ik vond het niet meer leuk intussen. Mijn tong hing inmiddels naast de moed die al in mijn slippers was gezakt. Security van de concurrerende bank aangeklampt, briefje onder zijn neus en die wist me zowaar te vertellen dat de bank die ik zocht, aan de overkant van het kruispunt, voorbij het tweede stoplicht next to the metro zat. Nou klopte dat wel, maar op die locatie moest ik niet zijn, dat was namelijk een ander metrostation.

Klantenservice gebeld, die blij ging zoeken en kwam met het verlossende antwoord: Next to Exit 4 on the Metro station! Dankjewel meneer! Fijn! Nog gevraagd of het misschien IN het metrostation was, maar nee het was outside. You go to Metro Exit 4 Madam! Dat was dan toch min of meer ongeveer op de locatie waar we eerst waren, maar next to is niet in en outside is ook niet in. Toch?

Dus wederom het kruispunt genomen en gelukkig kwamen alle veertig auto's van de 'Notabelen' inmiddels net terug zodat we wederom een goed kwartier van het uitzicht voor het stoplicht konden geniet. Op de volgende straathoek maar weer uit de auto geklauterd, Jouke weer zoeken naar een parkeerplekkie en ik richting het metrostation. Daar eerst maar eens omheen gelopen en naar binnen, en wat dacht je wat?

Naast de roltrap zit een inimieni bankkantoor! Het is eigenlijk meer een loket. Bemand door één hele meneer en een security. Jippie!!! Mijn ontbrekende gegevens werden ingetypt, de bankmeneer begon na het controleren van mijn paspoort blij te kwaken over iets wat klonk als Pie-Es-Vie in Iendhoeven, wat even duurde voor ik doorhad wat hij bedoelde: Ah ja voetbal! Ik mocht mijn online ingevoerde gegevens zelf controleren en een handtekening zetten en alles was goed! Er volgde weer een smsje, een berichtje van de koerier, een klein gevecht met de chat-bot om een afspraak te maken en vier dagen later had ik mijn bankpasje.

Simpel toch?

IMG 20190622 102803308 600 800

Pin It