Tijdens mijn bezoekjes aan het strand zie ik met enige regelmaat een Aalscholver. Beetje visjes pesten, beetje veren poetsen, beetje onder water zwemmen. Arie had het prima naar zijn zin.

Beetje badderenZeker toen er een hele school visjes vlakbij het strand op schoolreisje waren. Arie hoefde alleen maar zijn snavel open te houden en de lunch zwom zo naar binnen. Het was blijkbaar een prima stekkie, ook voor de vissen want een aantal dagen achter elkaar waren ze op nagenoeg dezelfde plek.

Visjes

En Arie was ook van de partij, je zag hem gewoon tussen het zwemmend buffet dobberen zonder om zich heen te happen. Genoeg is genoeg.

Zwemmend Buffet


Toen Arie wegvloog en ik hem volgde zag ik hem 'landen' op een boei, een flink stuk in zee. Aha dacht ik, daar heeft hij dus zijn uitkijkpost. De volgende dag wel visjes bij het strand maar geen Arie. Nadat ik inzoomde met mijn camera, bleek Arie gewoon paraat op zijn boei.

Uitkijkpost aalscholver

"Een week later hield Arie een beach-party"


En wie nu denkt ach, die Arie, zit daar helemaal in zijn eentje.... Niets is minder waar. Een week later hield Arie een beach-party en had hij zijn hele familie uitgenodigd en de buren en de overburen...ze waren er allemaal.

Klik hier voor het filmpje van de beach-party! 🥳


 

Pin It