Marhaba! Welkom!

Leuk dat je er bent!

Zoals jullie weten, wonen we intussen al een aantal jaar in het pittoreske Dubai.

Als we in de wintermaanden 'bezoek' hebben (in de zomer hebben wij geen vrienden 😉 ) merken we, dat wij veel dingen 'normaal' vinden, terwijl onze gasten 'hun ogen op steeltjes zetten'.

In vergelijk met Nederland of Europa worden veel zaken heel anders geregeld, werken dingen anders en zijn daardoor best wel bijzonder, apart of onbegrijpelijk.

Wij maken hier dingen mee waarvan je zegt?? Wat?? Meen je dat? Knokken ons door 'Red-tape' met een betonschaar en geloven het soms zelf niet. Van verbazingwekkende tot hilarische situaties: het kan allemaal!

De meest eenvoudige dingen kosten soms veel tijd en vooral héél veel geduld, terwijl juist andere dingen zó eenvoudig gaan, dat zelfs wij twee keer moeten kijken.

Zoals sommigen van jullie weten, schrijf ik af en toe over onze belevenissen, post soms iets op Facebook en daar blijft het dan bij.
Toen we het daar weer eens over hadden, ontstond er een plan (mindmap voor bekenden 😉 ) : het 🥚 was gelegd en ging in de koelkast.

Foto's maken is een ietwat uit de hand gelopen hobby zo ontdekte ik al rondstruinend in de (tien)duizenden foto's op mijn computer. Inmiddels maakt Jouke videootjes en gelukkig lopen we maar zelden door elkaars beeld.

Materiaal genoeg! Alleen waar begin je? Eigenlijk meer: wanneer begin je!
Het ei 'bleef ons aankijken' (en soms hoorden we het zachtjes roepen)  totdat we het afstoften en toch maar gingen broeden.

De uitkomst van dit broeden is deze blog. We willen hier onze ‘avonturen’ met jullie delen en een kijkje geven in ons dagelijkse leven in het echte Dubai…(tot op zekere hoogte dan!)

Onder de kopjes foto's en video's, vind je de leukste/mooiste/meest bijzondere foto's uit al die duizenden foto's en de filmpjes die Jouke en ondergetekende inmiddels hebben gemaakt en zeker nog gaan maken! 
Tijdens onze verkenningstochtjes op onze vrije vrijdag, proberen we steeds op een plekje te komen, 'waar we nog niet zijn geweest' en dan lukt vrij vaak!

'Toeristische tips' alléén op aanvraag 😉, daar zijn genoeg andere websites voor.

Veel (lees)plezier en laat ons weten wat je ervan vind! (met de Facebook knop bovenin kun je ook onze pagina leuk vinden!)

Lieve groet,

Jouke en Margo