Afgelopen vrijdag maakten we een tripje naar de andere kant van het land. Ongeveer 135 kilometer van de westkust naar de oostkust. Sinds eind vorig jaar is er een nieuwe weg, die het eerste gedeelte dwars door de woestijn gaat en verderop dwars door de bergen. Behalve een strakke vierbaansweg zijn er ook vijf tunnels gemaakt, de kortste is 300 meter de langste 2,7 kilometer. Prima te doen en een mooi ritje.

IMG 4639
Onderweg nog een afslag genomen naar Wadi Shis. Een diep uitgeholde rotspartij waar kristalhelder drinkbaar water door stroomt. Ik heb het maar niet uitgeprobeerd want ik zag visjes zwemmen zonder pampertjes... 😎 Een schitterend groen plekje midden tussen de bergen.
IMG 4660

Eenmaal in Khor Fakkan (Creek of two Jaws) aangekomen gingen we op zoek naar 'ons' plekje aan de kust waar ik al eerder mooie schelpen vond. Snel wat mooie exemplaren opgeraapt. De snelheid had te maken met de temperatuur van 44 graden, reden om op te schieten en weer gauw de auto in te duiken.

IMG 4717
Dit stukje Sharjah grenst aan de Golf van Oman, terwijl Dubai grenst aan de Perzische Golf. Het zit in die hoek qua landkaart een beetje ingewikkeld in elkaar, terwijl Khor Fakkan bij Sharjah hoort hebben de Emiraten Fujairah en Ras Al Khaimah daar links en rechts ook 'stukjes grond'. Oman heeft er een enclave, inclusief grensposten en controle omdat het echt een ander land is. Dan ligt er in Oman nog weer een stukje wat van Sharjah is. Noem het maar een restant van een beetje uit de hand gelopen spelletje 'landje-pik' .

Grappig genoeg zijn de schelpen aan de 'andere kant' stukken groter en ook vind je er andere soorten. Eenmaal weer thuis de buit even afgespoeld en te drogen gelegd.
Neemt één van mijn schelpen spontaan de benen!! Ik zag een setje pootjes vanonder de schelp verschijnen die in volle vaart over het aanrecht wandelde. 🦀 Had ik een krabje met zijn hele hebben en houden meegenomen. Nou is een beestje een beestje, dus daar ben ik voorzichtig mee. (Er zijn uitzonderingen, daarover een andere keer meer 😠)

IMG 4787

We vonden het té laat om nog in het donker naar het strand te gaan, dus moest onze gast een verblijf hebben tot de volgende dag. Een glazen schaal ingericht met het uitgespoelde zand uit de andere schelpen, een grote schelp en wat koraal als hoge punten zodat hij/zij ook droog kon zitten en een bodempje zoet water bij gebrek aan zeewater. De volgende dag krabmans, die ik inmiddels Charlie had gedoopt, in een diepvriesbakje geparkeerd en richting strand. Bakje op de grond, Charlie eruit. Ik stond startklaar met mijn camera om het vreugdesprongetje te filmen waarna hij blij huppelend de zee in zou rennen.

Filmpje!

Nou mooi niet...het bleek een krabje met watervrees?? Hoe dichterbij het water kwam, hoe verder Charlie wegliep.... Uiteindelijk heeft hij zichzelf een stukje verderop ingegraven in het zand iets wat me krabtechnisch gezien wel goed lijkt.
Het is vast wel het eerste krabje met 135 kilometer op de teller, die overnacht heeft in een Airbnb in Dubai!

Meer foto's vind je hier!

Pin It