Een van mijn eerste kennismakingen met documenten en stempels.(Er zouden er nog heel veel volgen, gelukkig wist ik dat toen nog niet.)

Afgelopen zondag (27 dec. 2012) kregen we bericht dat onze zeevracht uit Nederland was aangekomen. Na een aantal telefoontjes: Ja meneer u moet een origineel document hebben, nee meneer een kopie is niet genoeg, ja meneer dan moet het maar opgestuurd, nee meneer inscannen kan zomaar niet, hadden we uiteindelijk min of meer alle documenten, behalve eentje, maar die zou sowieso op zich laten wachten.

Weer een aantal telefoontjes later kon Jouke op woensdagmiddag dan eindelijk en opeens wel de Delivery Order ophalen. (Omdat dat ene document toch niet zo erg nodig bleek?)
De volgende morgen om 09.00 uur weer naar een ander kantoor om de handel te laten inklaren (en te betalen) en dat was vast dat!!

Als je iets te vervoeren hebt wat niet in je eigen auto past, huur je een pick-up. Op de bekende plekken staan de truckjes langs de kant van de weg, met de drivers erbij. Je maakt een afspraak, óf in geval van nood, gaan ze gelijk met je mee.

Papieren op zak, truck geregeld en wachten tot de 'driver' zou komen. Rond een uurt of een, wat in Dubai dan al snel half twee wordt… En inderdaad tegen die tijd belde hij: ik sta bij het stoplicht van het ziekenhuis. (Onze locatie is nu eenmaal opposite Iranian 😉 Hospital') .

Wij naar buiten, staan, kijken, wachten. De zon stond aan, warm, bellen.....alles kwam langs: geen 'driver' met truck. Nogmaals gebeld, uitgelegd dat ie links en dan rechts moest en wederom belde hij: ja maar ik ben er nu echt!!! Bleek hij doodleuk bij het verkeerde ziekenhuis te staan. Joepie!!
verhuis IMG 20150919 163142

Affijn om even na twee uur had ie ons dan toch gevonden. Met zijn drietjes op de voorbank. Grote 'driver' en mijn grote man naast elkaar en ik tegen de deur geperst… Daar gingen we: op richting haven. Toch al gauw 35 kilometer verderop.

'Driver' moest nog bellen en theedrinken en rijden en schakelen, dus op zeker moment heeft Jouke het schakelen maar gedaan om te voorkomen dat ie de thee in zijn oor goot, in plaats van in zijn telefoon.

In de haven aangekomen (ik met de deurknop voor eeuwig in mijn zij ..) naarstig gezocht naar het kantoor waar we een Gate-pass moesten ophalen (en betalen). Na enig gemopper over een stempel wat er toch 'echt' had moeten zijn, kregen we dan toch onze 'pass' die evengoed bol stond van de stempels, en ik weet nog steeds niet welke ze dan misten.


verhuis IMAG0997

...wordt vervolgd.

       

Pin It