Eenmaal 'op' het terrein met een oppervlakte van een flink dorp gingen we nog steeds gezellig 3 dik op elkaar gepakt in het truckje, op weg naar het bedrijf waar de spullen stonden.

Bij de poort aangekomen troffen we wederom een strenge ijverige meneer die van alles in een groot boek ging opschrijven en ja hoor we mochten mee naar binnen. De truck moest maar even hier wachten.
Hij bracht ons persoonlijk naar een andere, streng kijkende meneer met een grote stapel papier op zijn bureau. Hij zat midden in een grote hal, vol met pallets, dozen en andere spullen. Na enig spitwerk in de grote stapel wist hij blijkbaar waar onze dozen waren. Zou het echt???
Weer een stempel, rijbewijs ingeleverd als een soort borg en terug naar de ingang om onze 'driver' en truck op te halen.

"80 stempels later"

De ijverige meneer (nr. 1) schoot op ons af: die chauffeur mag het terrein niet op!!! Hij draagt géén veiligheidsschoenen...
verhuis IMG 3230

Oké, adem in- adem uit, en nog een keer: "What is the problem?" "No safety shoes, no entrance" was het antwoord.
Datzelfde terrein waar wij net op onze blote voetjes gestoken in een paar (veiligheids??) teen-slippertjes overheen gesjokt waren?? Het zal....toch niet waar zijn?? Dat meen je toch niet???

Het was wel waar. En hij meende het helemaal. Wij serieus blijven kijken natuurlijk. Hahahahahaha. Affijn, spullen op een heftruck in het pick-upje geduwd (buiten het hek ja!), er weer afgehaald, nog 5 mannen erbij en ik dacht: toch maar eens een foto voor FB maken...

Waarop ijvermans alweer kwam aanstormen: NO PICTURES!!" (Waarschijnlijk zat er opeens staatsgeheim in mijn eigen dozen?)

verhuis IMAG1000

Oké meneer ik delete ze wel! Wat ik ook ter plekke moest doen met ijvermans nijver hijgend in mijn nek. Afijn wij uiteindelijk weer in de auto: op naar de Inspectie (want dan heb je je spullen wel, dat wil nog niet zeggen dat je ze mee mag nemen).
Het havengebied is een Freezone, een soort van niemandsland, dus wil je gaan uitvoeren? Dan wel volgens de regels!!! Driver het gas erop, die wist blijkbaar waar we heen moesten.
Maar nee..... dat wist hij helemaal niet!  Hij was gewoon op weg naar huis!! Dus net voor de poort uitgelegd en nog een keer (ons Pakistaans is nu eenmaal niet geweldig) en wij weer terug, naar ongeveer de andere kant van het havengebied.

Uiteindelijk ook daar weer aangekomen en naar binnen (voor de inspectie van de goederen). Nou dat ging vrij simpel: weer een stempel en dat was de inspectie. Mooi, toen op naar een gebouw ernaast voor ??? Geen idee, maar daar werd iemand weer niet blij: de Tally ontbrak (wie of wat dat ook mag zijn?).

Onze 'driver' stuurde -behalve simpel inmiddels ook slechtziend geworden- zijn truckje dwars tegen het verkeer tussen een paar grote vrachtwagens door, waarop twee heftig zwetende mannen -ongetwijfeld bekenden of misschien zelfs familie van ijvermans- ons in luid Pakistaans en met veel handgebaren kwamen vertellen dat dit niét de uitgang maar de ingang was. Wisten wij veel?

Weer terug naar ijvermans, die ons (zonder veiligheidsschoenen) weer door stuurde naar een volgende stempelaar ergens op het terrein. Na betaald te hebben, kregen we ons papiertje en het rijbewijs weer terug. Pfffiew zeg.

Weer in de truck en retour naar stempelaar nummer zoveel om Tally in te leveren en weer een Gate-pass te betalen....en toen konden we naar huis..... de deurknop op zijn plek geduwd en daar gingen we weer. Inmiddels was het 18.00 uur. 15 dozen, 15 formulieren en 80 stempels later, maar dan heb je ook wat!'

 

 

verhuis Zeevracht 1

Pin It