Een taxi is een taxi zou je denken. Klopt! Maar je hebt oudere (met heel veel kilometers op de teller) die wat vaal en versleten beginnen te raken aan de binnenkant.
En vanzelfsprekend ook nieuwe(re). Het interieur glimt en blinkt, ze zijn voorzien van alle nieuwe snufjes zoals camera's, een touchscreen en gratis Wifi.

Alle andere variaties blijven mogelijk: de auto is gewoon clean, fris en netjes. Prima!

Óf…. Het interieur ruikt naar ‘ongewassen chauffeur',  'sterk gekruid eten' of een ander 'onbestemd luchtje’, dat is dan weer jammer. Maar dat overleef je wel.

Het andere uiterste kan ook en dat heb je dan pas door als je al zit én rijdt…. Mijn neus stond acuut op code rood! Ik was er van overtuigd dat er een dood ‘iets’ ergens onder een stoel lag. Holy Moly wat een meur…

Ik kan echt heel veel hebben qua vieze luchtjes, maar dit was net iets meer dan adembenemend. Ik draaide heel sneaky het raam een beetje open…pffff, iets van frisse lucht ja! 🤢
Maar dat mocht niet: “No, no open, too much hot!!”.  Je adem inhouden tot het eind van de rit gaat ook niet!

Ik piepte zoiets als: "Next take a right, I go out". Ging hij me ietwat beledigd nog uitleggen dat ik nog niet was waar ik heen wilde. Nou op dit moment wilde ik alleen naar buiten, 48 graden of niet! De kipfiletjes nog even gemotiveerd en gelukkig had ik snel een andere taxi.

De andere kant kan het ook op: luchtverfrissers! Je kent het wel zo’n papieren gifgroene dennenboom, die aan de spiegel wappert en naarstig nep-dennenlucht voor een heel bos probeert te verspreiden.

Een dashboard en console vol met 'geurpotten' liefst in verschillende smaakjes. Of een chauffeur die zó overdreven naar aftershave ruikt, dat het niet anders kan dat ie het óók drinkt en niet alleen op zijn snuit smeert. Dat dan liever!

 taxi pine trees 1209656 960 720

Ook in deze serie:

Taxi 1

Taxi 2

Taxi 4

Pin It