Ondanks dat het strand bij mij om de hoek woont, kom ik er niet zo vaak. Ja, in de winter af en toe, of als ons zwembad in onderhoud is, in de zomermaanden is het eigenlijk niet te doen.

Buitentemperatuur van 40+++, zeewater ook een graad of 33, na 10 minuten in het zeewater voel je je net een gekookt ei.
Even op de handdoek dan maar, maar ja!!! Het zand heeft de temperatuur van een bakplaat! Met je blote voeten erop lopen kan niet en je handdoekje biedt niet genoeg isolatie. Ga je daar keurig ingevet op liggen met die kokende koperen ploert boven je hoofd… minuutje of drie en dan ben je al ‘well done’ en sjok je druipend maar weer naar het water om 'af te koelen'  in het warme bad. 🔥

"zodat een rondje strand toch wel een culinair avontuur wordt!"

Dan maar even wandelen, flesje water en klein handdoekje mee om te zorgen dat het zweet je niet in de oogjes gutst en aan de wandel, de rest van je spullen (yep ook telefoon, portemonnee en autosleutels) kun je hier gewoon laten liggen.

Na het wandelen nog even gebakken ei 🍳 spelen en dan is de kleur van mijn hoofd intussen aangekomen bij diepdonkerrood (van de hitte) en is het tijd om naar de auto te gaan. Gelukkig heeft ook die de temperatuur van een oven zodat je nog even kunt doorgaren, zodat een rondje strand toch wel een culinair avontuur wordt!

Toen ik op zeker moment weer eens op het strand kwam, zag ik tot mijn verbazing overal op het strand nieuwe ‘bemande’ Life-guard posten!
In Dubai houden ze van veiligheid en dat wordt steeds een stukje verder uitgebreid, maar dit hadden we nog niet!

sea IMG 2497

Daar zat ik dan in mijn eentje op het strand met een bloeddorstig kijkende Life-guard, die mét reddingsplank onder zijn arm geklemd startklaar stond om naar me toe te rennen, mocht ik het onverhoopt in mijn hoofd halen ‘in nood’ te geraken…in 30 cm water!
Ik denk dat ik méér zwemdiploma’s heb dan hij! Hij heeft me écht geen seconde uit het oog verloren! Safety First!!

sea IMG 20190218 152619998 sea IMG 3442

Pin It