Corona-tijd in Dubai(3)

Inmiddels zijn we weer een 'stief-kwartiertje' verder. De Corona-tijd nog lang niet voorbij, de maatregelen wel minder, alhoewel we door de ook hier oplopende 'gevallen' wel weer nieuwe maatregelen zien dreigen, tot op heden valt het gelukkig mee.
IMG 20200808 164621261IMG 20200808 164414330

Nadat eind juni/juli het 'nieuwe-normaal' een beetje begon, dingen weer mochten, duurde het alsnog tot 6 augustus voordat wij weer in ons zwembad terecht konden. Met afstand, met mondkapjes en temperatuurmeters, overal stickers die aangeven wat je wel en niet mag, notities in het grote boek die vertellen hoe laat je kwam en weer wegging,  maar wowww, het feit dat je weer even buiten kunt zitten, de zon op je toet en de blauwe lucht boven je: wat een rijkdom, of was dat het andere normaal?

"als je een pakje thee koopt, neem je gelijk maar een pakje mondmaskers mee van hetzelfde merk"

Een lastige bijkomstigheid was wel dat we de hitte, waar we normaliter gewoon mee dealen, opeens wel heel heet vonden door het sinds maart eindeloos 'knus' binnen zitten bij de airco. Begin augustus is het gewoon 'BAM' 45 graden en een beetje, dus dat was even puffen en dweilen. Het begint zachtjes aan weer te wennen... en voor we het weten is de zomer voorbij, zonder dat we er veel van meekregen.

Er is een hoop veranderd in het 'nieuwe normaal': winkels in ons gebouw zijn gesloten om nooit meer open te gaan. Het reisbureau is over de kop, de kleding en souvenirs-winkel doet alles van de hand voor de halve prijs om daarna te sluiten, het wisselkantoor is al maanden dicht, als je een pakje thee koopt, neem je gelijk maar een pakje mondmaskers mee van hetzelfde merk, de 'pennen en papierwinkel' heeft al weken de gordijnen dicht.

 

"Wijzelf hebben ons de afgelopen maanden maar 'gedeisd' gehouden en dat doen we nog"

De overgebleven restaurants zien er verlaten uit: een tafel met 4 stoelen, waarvan er op twee een 'verboden-te-zitten-sticker' is geplakt, hier en daar in de hoeken zitten wat mensen, ver uit elkaar, terwijl het normaliter bommetje vol zat. De schoenenwinkel op onze benedenverdieping heeft meer dan vijf maanden nodig gehad om omgebouwd te worden naar een pizza-winkel en ook daar zie je géén kip.

Wijzelf hebben ons de afgelopen maanden maar 'gedeisd' gehouden, noodzakelijke boodschappen gedaan en verder niets. Waarom zou je meer risico lopen dan nodig? Een poosje terug besloten we toch maar weer eens op stap te gaan naar de 'Fresh-market' een groente en fruit Souq in het midden van een uitgestrekt bedrijventerrein waar alle groenten en fruit de U.A.E. binnenkomt en vanuit daar gedistribueerd wordt. Wel groot, maar niet té en uiteraard op een rustig tijdstip.

Nadat we gewapend met handschoenen en mondkapje, de thermische temperatuurmeting (een camera met sensor die naar je loert en je temperatuur registreert) én de wandeling door de desinfectie-tunnel met goed gevolg hadden doorstaan stonden we samen met ons gedesinfecteerde winkelwagentje midden in een 'walhalla' van groente en fruit uit alle werelddelen, vers, geweldige prijs en oogjes te kort.

Ook zagen we een hoop dingen die we niet hebben gekocht omdat we gewoon niet weten wat het is? Uiteraard gaan we dat wel uitzoeken en mogelijk een volgende keer 'gewoon proberen'! Onze buit was uiteindelijk bijna 12 kilo en bestond uit:

   IMG 20200822 192417746 removebg preview1

Olijfolie uit Griekenland (helaas is de naam voor Nederlandse begrippen ietwat ongelukkig gekozen)

Paprika's uit de U.A.E.

Uien uit Australië

Avocado's uit Kenia

Witlof uit Holland

Groene pepers uit Jordanië

Appels uit Nieuw-Zeeland

Passion fruit uit Colombia

Komkommers uit de U.A.E.

Cherrytomaten uit Spanje

Broccoli uit??

Diverse pakjes 'verse kruiden'

IMG 9205 CopyIMG 9208IMG 9212IMG 9213IMG 9225IMG 9233IMG 9236IMG 9238 CopyIMG 9241IMG 9239

En nog een paar dingen die ik vergeten ben. Het schokkende bedrag aan de kassa was maar liefst 28,25 euro, bepakt en bezakt liepen we naar onze auto... We hebben een wereldreis gemaakt!

Hier gaan we zeker terug! #blij! De koelkast puilt uit en de komende dagen kunnen onze pannetjes weer pruttelen..

Ik hoop snel weer terug te komen met een 'verse' blog want ondanks dat alles stil lijkt te staan... hier never a dull moment, en er is een hele hoop gebeurd de afgelopen weken!
Daarover later meer! Blijf veilig en gezond!


Pin It