(Het verhaal achter mijn profielfoto op Facebook)

Dubai staat vol 'bijzondere gebouwen' bedacht door verschillende architecten, of door de bewoner zelf. Men doet hier niet moeilijk over 'hoe' hetgeen je gaat/laat bouwen eruitziet.

IMG 2949

Als het stuk grond jouw eigendom is kun je aan de slag: een paleis, een huis in Engelse of Oostenrijkse stijl, iets moderns,

IMG 3770

 schitterende huizen in Arabische stijl,

IMG 2441

 een huis wat eruitziet alsof het voor Starwars is gebouwd

IMG 1016

 een Griekse tempel of gewoon een Pagode?
DSC05790
De Pagode staat 'bij ons aan het einde van de straat' recent weer donkerrood geschilderd nadat hij inmiddels bijna roze was door de zon.  Het verhaal achter de Pagode vind je hier:

https://www.dubaipost.ae/en/stories/uae/the-story-of-the-chinese-pagoda-house-in-dubai-2019-09-17-1.6450

Er zal geen vleermuis, korenwolf, broedende kanarie, of welk ander bestemmingsplan-dan-ook je bouw-woede dwarsbomen. Eigenlijk is alles goed.

Soms zie je wel drie of meer huizen die er ongeveer hetzelfde uitzien, vaak woont dan een hele familie in hun eigen compound.

We hebben ook de zogenoemde 'vinex' wijken, aaneengesloten rijen huizen die er allemaal hetzelfde uitzien. .

Dit alles soms in schril contrast met de simpele en soms zelfs schamele huisjes die je in de meer noordelijke Emiraten treft.

Tijdens onze omzwervingen in het weekend zoeken we juist naar al die andere plekjes, die speciaal zijn, soms kun je alleen maar buiten kijken en soms tref je een van de bewoners en hoor je meer van het verhaal. De Sprookjeshuizen zoals ik ze noemde, waren we al een aantal keer gepasseerd.Toen waren ze nog in aanbouw of in elk geval bij het huis op de hoek stonden nog steigers.

"De sprookjeshuizen zijn klaar" zei ik tegen Jouke toen we er weer eens voorbij reden. We namen de afslag en na een beetje rondrijden en zoeken in het wijkje waar deze huizen staan, kwamen we op de aangrenzende parkeerplaats.

IMG 5014

Ik stapte uit om wat foto's te schieten van de vier huizen die door muren omringd... bijzonder en mooi stonden te zijn.

Torentjes, blije kleuren, frutsels en tegeltjes zowel op de huizen als op de omringende muur.

IMG 5015      
    IMG 5017

Er stopte een auto aan de overkant van de straat en een jongeman stapte uit. Hij zag mij foto's maken en vroeg aan Jouke, die geduldig bij onze auto stond te wachten: "You like the house?" Ik hoorde ze praten en liep nog een stukje door, tot ik Jouke hoorde roepen. Eenmaal bij de auto aangekomen klonk het: of je even binnen wil kijken? Deze jongeman woont hier en je mag best even mee naar binnen.

IMG 5020

Nou!! Dat laten we uiteraard géén twee keer vragen. We gingen door een van de poorten die in de buitenmuur zat naar de binnenplaats waar alle vier de huizen aan grenzen.

IMG 5022 
IMG 5023Ik wist niet waar ik moest kijken?? Wat een kleur, wat een bijzondere plek!

IMG 5038 Alle huizen, de vloer van de binnenplaats en zelfs het schuurtje was kleurrijk versierd.

IMG 5047

Bij elk huis waren minituintjes met een soort stenen schilderijen.

IMG 5041
IMG 3770

Aan de buitenkant te zien dachten wij dat het misschien huizen waren met een Indiase insteek, maar nu zagen we dat er her en der op de muren Arabische teksten stonden.

We mochten mee naar binnen. Het was uiteraard wel een 'mannenhuis' 🤷‍♀️ maar ook de binnenkant: één en al tegeltjes en glimmertjes en kleur!! De bovenverdieping is niet in gebruik dus wordt de trap als een soort schoenenrek gebruikt,  de kamers boven waren ook allemaal voorzien van kleurrijke tegels en patronen. IMG 5030

We werden aan een tafel geparkeerd en er werd een glas Cola voor ons ingeschonken.
Communicatie blijft een dingetje hier, maar van de jongeman begrepen we dat de eigenaar uit Oman komt. Hij heeft deze huizen zo laten bouwen. Hij woont zelf in een van de huizen en in de andere wonen andere mensen. De jongeman heeft met een paar collega's/ vrienden een kamer gehuurd in het middelste huis.

IMG 5031
De bovenstaande foto's zijn van de keuken..
Buiten nog een paar foto's gemaakt en toen vroeg onze gastheer of wij ook op de foto wilden met het huis. Nou... en zo is het gekomen!

IMG 5048

IMG 5043

Pin It