Vanaf oktober 2020 wordt de Wereldtentoonstelling gehouden in Dubai. Een hele eer voor het Midden Oosten. Inmiddels is de bouw in volle gang, over 429 dagen is het zover!

De uitslag werd bekend gemaakt op 27 november 2013. Wij waren er bij en Jouke werd zelfs geïnterviewd door een van de lokale TV zenders. De laatste paar jaar is er op of rond 20 oktober 'een feestje' ergens in de stad en wordt iedereen op de hoogte gehouden van de vorderingen.

Afgelopen juli lazen we dat residents een tour over de site kunnen maken, snel ingeschreven en afgelopen woensdag was het dan zover. Van ons huis tot aan de Dubai Expo is het ongeveer 45 minuten rijden. Er is een speciaal bezoekerscentrum waar je informatie krijgt over de bouw, wat voorbeelden (maquettes) van de paviljoens in aanbouw, wat er gaat gebeuren met dit terrein na 2020 en wat feiten en cijfers (die naderhand in de bus overhoord worden 😉) over hoe groot en hoeveel.
De totale oppervlakte van het Expo terrein is even groot als 613 voetbalvelden en de grootste lift ter wereld kan 250 mensen in één keer vervoeren... Ze verwachten 25 miljoen bezoekers en het nieuwe Metro-station wat midden in de Expo staat kan 23.000 bezoekers in één uur vervoeren, zowel heen als terug.. Ik bedoel maar.

Na Arabische koffie met een dadel, een rondleiding door het bezoekerscentrum, een sapje en een watertje was het tijd om in de bus te stappen. Ze hebben een aantal bussen geleend van de Big-Bus en die opnieuw bestickerd. Prima plan!

Wij hadden al bedacht op de boven verdieping (buiten) te willen zitten en hadden onze Air-vests bij ons. (Een soort 'bodywarmer' met 4 ventilatoren die lucht om je heen blazen zodat je koeler blijft). We kregen al argwanende blikken, maar nadat we onze 'bodywarmers' aantrokken, kregen we waarschijnlijk een kruisje achter onze naam: die gasten sporen niet, met 45 graden een bodywarmer aan? 🤪❌
IMG 5228 2x
We maakten een tour over het immens grote terrein en kregen onderweg uitleg over de paviljoens in aanbouw. Een gedeelte van de parkeerplaatsen zijn al klaar, er zijn wegen en tunneltjes er worden twee parken aangelegd en ga zo maar door. Ergens op het terrein tussen al het moderne geweld staat een oude boom, een Ghaf tree zoals (in dit geval) zij hier wordt genoemd. Het is de nationale (beschermde) boom van de U.A.E en deze draagt de naam Salama (vrede) zij mag op haar plekje blijven staan waar ze al die jaren in de woestijn is gegroeid. De Ghaf tree is een taaie boom, die zon, wind en droogte doorstaat. Dit jaar is de boom ook terug te vinden in het logo wat het ' Year of Tolerance' aangeeft.
(klik hier voor het Expo 2020 Dubai filmpje over Salama) 🌳
IMG 5283 2x

Na afloop van de bus-tour, kon de meneer van de organisatie het toch niet laten om even te informeren of alles goed was met ons en waarom wij met deze temperaturen toch nog een 'bodywarmer aantrokken'.
Na onze uitleg leek hij het te begrijpen. 🤷‍♀️

Voor ons filmpje van deze tour: klik hier!

Pin It