Nadat we van de bank hadden 'gewonnen', stond de volgende instantie alweer te trappelen, zij moesten nog een vers 'briefje' hebben van weer een andere instantie. Hetzelfde document als het voorgaande jaar, alleen met een ander jaartal.

Sinds een paar jaar kàn dit allemaal online. Nou ja, het kan meestal niet, maar de aanhouder wint...soms..
Proberen uit te vinden hoe het dan online moet is al een opgave op zich. De meeste websites zijn om te huilen, werken maar half, links die niet (meer) bestaan, zijn in het Arabische en Engels, soms staat de knop Engels staat alleen maar in het Arabisch (inmiddels ken ik dat trucje!)
Als je hier klikt zie je daar niets, maar na enig graafwerk: gevonden!

Alles ingevuld, handje vinken erbij en nog wat bijlages en klaar… Nope! Ploep zegt het scherm, weg zijn de bijlages en alle vinkjes. Nog eens geprobeerd. Helemaal 'mafi' (Arabisch voor nope/nada/niets!)

Ik gebruik Firefox als browser, dus Chrome maar eens opgestart, weer alles ingevuld en gevinkt en gedaan: allemaal noppes, ik bleef steken bij: ploep weg.
Gebeld, alles netjes doorgenomen, ja mevrouw het zou toch heus moeten kloppen. Weer geprobeerd, niet gelukt. Screenshot gemaild, antwoord gekregen, de hele boodschappenlijst losgelaten op browser nr. 3, want deze site werkt het best met Internet Explorer, had een of andere wijsneus bedacht! Helaas… het werd helemaal niks! 😤

Weer gebeld met de helpdesk, weer een aardige meneer die opperde dat het misschien aan de bijlages lag? Die zijn ongeveer al 100 keer geüpload, afgegeven en door iedereen gestempeld. Alleen hier lukte het niet.

"Vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan!"

Op aanraden van de meneer, alle originelen uit de kast, allemaal netjes opnieuw gescand, andere naam gegeven, weer aan het scherm gehangen(met wasknijpers🤪) en……ja hoor daar gingen ze! Ik was er stil van (bijna dan).

Snel even een feestje gevierd 🥳, maar dan moet je nog betalen!
Makkelijk toch met een creditcard? Inderdaad, alleen hier niet!

Alles weer ingevuld, geklikt en gedaan, Jouke gebeld: paraat! Er komt zo een smsje! (Security bevestiging van de bank, sssttt.)
Die code appt hij dan door zodat ik verder kan. En ja hoor! Hij deed het niet: Error! Card not accepted. Inmiddels zakt de moed je wel een beetje in je teenslippers, maar ja: het móet toch.

Ok, nog één keertje dan… Wéer de hele riedel geklikt en gevogeld en verrek, het lukte zelfs al de 2e keer.
Weer snel een klein feestje en hoopvol naar de mail kijken, want dáár komt het document, tenminste als het meezit.

Het beloofde een mooie dag te worden want het document plofte binnen een half uur in de mailbox.
Yesss…! De volgende website weer opgestart, vers blik vinken opengetrokken, het document eraan gehangen en floep…Vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan!
Eitje toch?
Krijg ik later nog een email van de helpdesk: Als Internet Explorer niet werkt, misschien kunt u dan Chrome proberen?
Hartelijk dank voor deze informatie, dat zien we dan volgend jaar wel weer. Pffffft. 😅

Lees hier deel 1

Pin It