Als bedrijf ben je geregistreerd bij diverse instanties.

Zodra het verse nieuwe jaar begint, wil iedereen zijn systeem graag up to date hebben, dus moeten er nieuwe documenten ingeleverd, kopietjes van alles en nog wat aangeleverd en vinkjes en mussen gezet.
Met de bank was het dit jaar een fikse stoeipartij, elke keer ontbreekt er wéér iets of bedenkt iemand met het IQ van een schoenzool, wéér iets anders.

Nou krijg je na een aantal jaar hier gelukkig een niet besmettelijke vorm van ‘ezelinnengeduld’…. Gewoon dom doen en rustig afwachten. Nog een formuliertje, oh klopt de naam niet? Wat raar, die is al jaren hetzelfde.

"En iedereen accepteert dat, behalve deze kabeljauw."

Je levert online scans in van o.a. je License, je paspoort, je visum, je ID en nog een stapeltje ellende, waarna je op kantoor langs moet komen… jawel….

Documents

Met de originelen!!!

Op kantoor aangekomen heb je 2 kansen, óf er is iemand die je helpt, óf diegene die dat klusje moet klaren is toevallig nét naar huis, of gewoon helemaal niet aanwezig. Jouke moet dat zelf doen omdat hij ook ‘in persoon’ moet verschijnen, de telefoontjes laat hij liever aan mij over.

Stem-technisch kom ik er wel door en als ik dan alle 5 de quizvragen goed beantwoord (het is knap dat ze steeds nieuwe vragen verzinnen) heb ik die ballotage ook overwonnen (en weer geen koelkast!)en mag ik onnozele vragen stellen.

De laatste stunt van de bank was dat ze een ‘proof of address’ moesten hebben van ‘kantoor’. Dat stààt gewoon op de License: adres: bladiebla…En iedereen accepteert dat, behalve deze kabeljauw. Het adres bestaat ècht, er is alleen niemand. Het is een adres in een gebouw met allemaal lege kantoren, waar iedereen huur voor betaalt maar er nooit komt. Zo werkt dat nu eenmaal.

License weer gescand, groot rood vak om het adres gezet en opgestuurd, ja, nee maar dat kan niet! We moeten écht een proof hebben!

Dus wat nu? Ik op de fiets daarheen, de krant van vandaag mee en die op de deur plakken en daar een foto van maken (met een rode roos tussen mijn tanden) ??? Dat hoefde dan ook weer niet… Zucht.

Na het opsturen van een kopietje van ons huurcontract met daarop het huisadres, was het goed. Nemen we maar aan, we hebben geen klachten gekregen.

 

Lees hier deel 2!

Pin It