Een Dubaaitje...

Verderop in de straat zit een vrij grote supermarkt. Hier beneden net naast de uitgang, zit een kleintje: 'Smile More' heet de winkel… Verzin ut!
Intussen is het kleintje ook lid van de grote keten, dus staat er een nieuwe manager hier beneden. Een meneer die voorheen in de andere supermarkt was te vinden en die kent mij. 
De meeste van de supermarkt medewerkers ken ik bij naam en soms babbelen we over de kindjes, de mama in het thuisland die ziek was, de overleden oma...

"Ken ik Ali? Issie dood?"

Pas nog met Mr. Kumar, die er na twee maanden weer was, 10 kg afgevallen en mij in gebrekkig Engels zijn verhaal deed. Hij was ziek, had pijn, moeilijk en uiteindelijk bleek 'ie een kippenei van een niersteen (of was het een galsteen??) te hebben, die er nu is uitgehaald. "Look Maam.. the scar!" Waarbij 'ie zijn t-shirt optrok om mij trots het litteken op zijn bottige buikje te tonen.. (Ik wacht nog op het potje met de steen..)

De kersverse nieuwe manager uit India komt enthousiast naar me toe en brabbelt met zijn behoorlijk onverstaanbare accent: "Madam! Ali black cuffin - of iets wat daar op lijkt - is coming! Next week!"
Ik kijk um aan, sleur mijn wenkbrauwen een halve meter omhoog, schuld mijn hersencellen op hun plek en denk: what.. the.. pieppp.. heeft 'ie het over? ‍🤷‍♀️
Ik grom zoiets als: "You mean what? Do I know this guy??" Ondertussen graaf ik keihard in mijn brein.. Ken ik Ali? Issie dood? Heb ik wat gemist? Ali back? In z'n 'cuffin' zou niet best zijn..

De nieuwe manager straalt: "Yes!! You know! You always buy for your husband! Next week I have.. Is Ali black cuffie.."

"Oh, you mean the coffee I always buy for my husband.. Sure.. Yes.. Great.. Thanks!"

In een krul, snikkend van het lachen lag ik op de mat... 'Smile More'.. Nu snap ik het! 🤣🤣

 

shop 2019 06 08 232529

Pin It